Smultringer
Smultringer er en tradisjon og er en av julens syv slag.
- 8.6% Fett
- 79.9% Karbohydrat
- 1.1% Kostfiber
- 10.4% Protein
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Rør ut hornsalt i kulturmelk og bland dette i eggedosisen.
- Ha i mel og kardemomme.
- Sett deigen kaldt i ca. 2 timer.
- Kjevle ut til passe tykkelse og stikk ut smultringer med en smultringform, ca. 1 cm tykke.
- Varm opp smult til 180 grader og stek smultringene til de blir lysebrune.
Tips: sett gjerne alle ingrediensene i kjøleskapet før du starter, slik at alle ingrediensene får samme temperatur. Dekk til de tørre matvarene slik at de ikke tar til seg fuktighet.
Det kan være lurt å prøvesteke en smultring for vurdering av tykkelse, samt varmen på smult.
Ikke snu ryggen til kjelen!
Skulle uhellet være ute og fettet bli for varmt kan det beynne å brenne. Ha et lokk som dekker hele smultkjelen lett tilgjengelig.
Ikke bruk vann!