Sjokoladetrøfler
Lett
30 min
Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen. Fyll på glass eller i poser og gi bort en omtenksom gave.
Næringsinnhold
- 69.9% Fett
- 25.6% Karbohydrat
- 0.7% Kostfiber
- 3.8% Protein
Bruk eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.
Slik gjør du:
- Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Sjokolade er en sammensatt matvare, les mer om dette her.
- Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring.
- Tilsett smøret og rør sammen.
- Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.
- Hell røren over i en boks med lokk og sett i kjøleskapet så den stivner. Det vil ta ca. 3 timer.
- Form den stivnede sjokolademassen til kuler, og rull dem om ønskelig i kakao/SukrinMelis.
- Alternativt kan du helle røren i silikonformer for småkaker/konfekt og la stivne i kjøleskapet.
- Oppbevar trøflene kaldt.
Ønsker du å bruke sukker er 1 spiseskje 52 kcal og består av kun karbohydrater - herav 13 gram.
Les mer om forholdet mellom sukker og de forskjelige sukkererstatningene her.