Sjokoladefudge
Medium
40 min
Kjempegod og delikat konfekt.
Næringsinnhold
- 88.7% Fett
- 4.6% Karbohydrat
- 4.1% Kostfiber
- 2.6% Protein
Slik gjør du:
- Bruk en kjele med tykk bunn og varm forsiktig opp smør, Finesse, fløte og vaniljepulver til det koker.
- La småkoke på svak varme i 25 minutter.
- Ta kjelen av platen. Del sjokoladen i biter og rør bitene inn i karamellmassen litt etter litt til all sjokoladen er smeltet. Sjokolade er en sammensatt matvare, les mer her.
- Ha massen i små silikonformer, eventuelt i en større form med plastfolie.
- Legg i fryseren til sjokoladefudgen er helt stiv.
- Del opp fudgen i fine biter med en varm kniv hvis du ikke har brukt silikonform.
Tips:
Oppbevares i fryseboks og tas ut i litt tid før servering. Du unngår kondens på konfekten ved å tine dem i kjøleskap.
Ønsker du å bruke sukker er 1 spiseskje 52 kcal og består av kun karbohydrater - herav 13 gram.
Les mer om forholdet mellom sukker og de forskjelige sukkererstatningene her.