Sarah Bernard uten sukker
Vanskelig
90 min
Sarah Bernard er fantastisk god. Passer like godt til bursdag som jul. Kaken kan fryses.
Næringsinnhold
- 79.3% Fett
- 5.6% Karbohydrat
- 6.4% Kostfiber
- 8.8% Protein
Oppskriften gir ca 20 kaker.
Slik gjør du:
Bunn
- Mal mandlene.
- Tilsett Finesse og bland godt.
- Rør inn eggehvite, litt av gangen, til du får en jevn deig. Bruk gjerne hendene.
- Trill små kuler og trykk dem flate med håndbaken.
- Stek de små bunnene i ca. 15 minutter på 200 grader.
Smørkrem
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Pisk melis og romtemperert smør hvitt.
- Tilsett smeltet sjokolade litt av gangen i smørkremen.
- Hell kremen over i en kremsprøytepose eller bruk to teskjeer og legg et lite lag smørkrem på hver mandelkjeks.
Topping
- Smelt sjokoladen i vannbad og dypp siden med smørkrem i sjokoladen. La Sarah Bernard ligge og renne av seg/tørke på et bakepapir.
Tips:
- Følg alltid med på kaken mot slutten av stekingen. Noen stekeovner har høyere temperatur enn andre, selv ved samme grader. Du må muligens justere tid og temperatur noe.
- Ønsker du å bruke sukker og/eller melis, inneholder 1 spiseskje sukker 52 kcal og består av kun karbohydrater - herav 13 gram. 1 spiseskje melis 32 kcal og består også av kun karbohydrater - herav 8 gram. Les mer om forholdet melom sukker og de forskjellige sukkererstatningene her.