Sarah Bernard
Vanskelig
90 min
Sarah Bernard er konfekten som ble laget på God Morgen Norge.
Næringsinnhold
- 67.2% Fett
- 21.7% Karbohydrat
- 2.3% Kostfiber
- 8.8% Protein
Slik gjør du:
Bunn
- Mal mandlene.
- Tilsett melis og tragant og bland godt.
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
- Kok opp 1 dl vann og ta kjelen av platen.
- Press vannet ut av gelatinplatene og la gelatinen smelte i vannet. Skal ikke koke.
- Tilsett 2 ss glukose.
- Bland alt godt sammen. Bruk gjerne hendene.
- Trill små kuler og trykk dem flate med håndbaken.
- Stek de små bunnene i ca. 15 minutter på 200 grader.
Smørkrem
- Smelt sjokoladen i vannbad.
- Pisk melis og romtemperert smør hvitt.
- Tilsett smeltet sjokolade litt av gangen i smørkremen.
- Hell kremen over i en kremsprøytepose eller bruk to teskjeer og legg et lite lag smørkrem på hver mandelkjeks.
Topping
- Smelt sjokoladen i vannbad og dypp siden med smørkrem i sjokoladen. La Sarah Bernard ligge og renne av seg/tørke på et bakepapir.