Ribbe
Lett
200 min
Denne ribben blir alltid sprø. Når du koker den først fjerner du en del av fettet, men du beholder den likevel saftig og god.
Slik gjør du:
- Legg aluminiumsfolie i en langpanne eller i en stor ildfast form.
- Dekk ribba med grovt salt/strø godt med salt over ribba. Dekk til med aluminiums- eller plastfolie.
- La ribba ligge kaldt i 2-3 døgn.
- Skjær/sag ribba i avlange biter (ca 6-8 cm x 20 cm).
- Legg ribbe bitene i en stor kjele og hell vann over.
- La ribba koke/trekke i 1,5 time, eller til det er ferdig kokt. Prøv å stikk en gaffel ned i kjøttet, slipper gaffelen kjøttet er det ferdig kokt.
- Ta opp kjøttet og skjær ruter i svoren med en spiss og skarp kniv. Skjær litt ned i svoren og la rutene bli 1 - 0,5 cm brede. Hvis du ruter opp parallelt med ribbenene blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking.
- Stekes i varmlufts ovn på 170 grader, eller i vanlig stekeovn på 190 grader i ca 1 - 1,5 time. Den stekes til den er brun og svoren er sprø. Du kan også grille ribben noen minutter mot slutten av steketiden for å være sikker på sprø svor.