Pepperkaker
Medium
40 min
Pepperkaker er en god juletradisjon og det blir ikke skikkelig jul før lukten av pepperkaker sprer seg i huset.
Næringsinnhold
- 30.9% Fett
- 62% Karbohydrat
- 0.7% Kostfiber
- 6.5% Protein
Slik gjør du:
- Smelt smør, sirup og sukker over svak varme. Rør til sukkeret er helt smeltet.
- Trekk kasserollen til side og avkjøl litt (ca. 15 minutter). Rør inn krydder og melk.
- Tilsett ca. 450 gram mel og spar resten av melet til utbakingen. Rør godt sammen.
- La deigen stå kjølig til neste dag. Kna så inn resten av melet.
- Kjevle deigen til en tynn leiv, tilsett mer mel ved behov. Trykk ut med figurer med pepperkakeformer.
- Stek kakene på 200 grader i 7-8 minutter. Avkjøl og dekorer med melisglasur.
Dersom du skal du lage pepperkakehus anbefaler vi å kjevle direkte ut på bakepapir. For større figurer og flater må lengre steketid beregnes.
Tips:
For ekstra sprø pepperkaker, baker du ut med potetmel.