Lussekatter
Medium
100 min
Ingen Lucia-feiring uten deilig gjærbakst med safran eller gurkemeie for en gyllen flott farge.
Næringsinnhold
- 26.6% Fett
- 62.4% Karbohydrat
- 1.3% Kostfiber
- 9.7% Protein
Slik gjør du:
- Varm melken til kroppstemperatur (37 grader).
- Smelt smøret og tilsett melken.
- Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen.
- Bland i resten av væsken.
- Bland i sukker, salt, kardemomme, gurkemeie og mel til deigen er passe fast.
- La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse.
- Strø litt mel på bordet og elt deigen godt.
- Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form ulike lussekatter, alt etter fantasi.
- Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem heve under plast på et lunt sted i ca 15 minutter.
- Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
- Stek lussekattene på 200 grader i 5-8 minutter. La de avkjøle litt på rist, de smaker best litt lunkne.