Krumkaker
Medium
90 min
Krumkaker er blant våre aller mest populære og vakreste julekaker. De er enkle å lage og du trenger kun 3 ingredienser.
Næringsinnhold
- 58.1% Fett
- 37.5% Karbohydrat
- 0.4% Kostfiber
- 4% Protein
Slik gjør du:
- Bland fløte og mel sammen med sukker og kardemomme.
- La røren svelle i 30 minutter i kjøleskap.
- Legg en stor teskje med røre midt på krumkakejernet. Press godt sammen og stek løvtynne gylne kaker. Prøv deg fram om jernet må smøres mellom hver kake.
- Form kakene: Bruk for eksempel bakdelen på en rund sleiv og rull kakene rundt en tynt treskaft med det samme de tas ut av jernet. Eller legg dem nystekte rundt en kopp, slik at du får en kjeks du kan fylle med is og/eller bær til en dessert.
Røren skal røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø.
Krumkaker kan brukes som iskjeks hele året.
Oppbevar i tett boks.
Oppskriften gir ca. 25 krumkaker.