Kalkun med stuffing
Lett
30 min
Helstekt kalkun er et av julens store festmåltider. Kjøttet er magert og blir ekstra saftig om det tilberedes med stuffing.
Næringsinnhold
- 41.5% Fett
- 13.1% Karbohydrat
- 1.2% Kostfiber
- 44.2% Protein
Beregn 1/2 kilo kalkun pr person. Denne oppskriften er til 8 personer.
Slik gjør du:
- Fjern innmatsposen fra kalkunen og bruk den til kraft for saus. Se oppskrift her
- Finhakk løk, stangselleri, persille og urter.
- Del brød og champignon i terninger.
- Fres grønnsaker og brødterninger i smør til det blir mykt, tilsett de friske urtene mot slutten av steketiden.
- Blandingen skal være litt fuktig, men ikke klissete. Tilsett litt kraft eller buljong hvis den blir for tørr. Buljong er et sammensatt produkt, les mer her
- Fyll stuffingen i kalkunen og bind bena sammen med hyssing.
- Brett vingene bak på ryggen slik at kalkunen ligger stødig i ovnen.
- Smelt smør og bland sammen salt og pepper. Pensle kalkunen før den settes i ovnen på 180 grader. Beregn en 1/2 time steketid pr kilo.
- Bruk kraften som dannes under stekingen til å øse over kalkunen flere ganger i løpet av steketiden.
- For å sjekke om kalkunen er ferdig stekt, stikkes en kniv inn ved lårfestet. Når kjøttsaften er klar, er kalkunen ferdig.
- La kalkunen hvile i 15-20 minutter