Julebrød
Medium
100 min
Julebrød er en klassiker som de fleste spiser til jul. Prøv gjerne med litt smør og brunost, eller annet pålegg du liker.
Næringsinnhold
- 23.7% Fett
- 71.6% Karbohydrat
- 0.9% Kostfiber
- 3.8% Protein
Oppskriften gir 10-15 boller eller 2 brød.
Slik gjør du:
- Kok opp melk, smør, sukker og rosiner.
- Avkjøl ned til 37 grader og løs opp gjæren.
- Visp inn FiberHusk og la det svelle i 2-3 minutter.
- Bland Semper-melet og krydder i en bolle, tilsett så dette i det våte.
- Tilsett Jyttemel til du får en smidig deig.
- Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.
- Hev deigen til dobbel størrelse.
- Del opp i 10-15 boller eller 2 brød. Etterhev så på et bakepapirkledd stekebrett i ovnen på 50 grader i ca 30 minutter.
- Sett deretter ovnen på 200 grader og stek videre i 20 minutter for bollene og 35 minutter for brød.