Brente mandler
Lett
25 min
Ristede eller brente mandler hører julen til. Mandler inneholder mange kalorier, men også mye sunt fett og lite karbohydrater.
Næringsinnhold
- 78% Fett
- 4.7% Karbohydrat
- 3.6% Kostfiber
- 13.6% Protein
Slik gjør du:
- Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
- Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene.
- La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge
- Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank.
- Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på en smurt bakeplate.
- Skill mandlene fra hverandre med to gafler før de blir helt kalde.
Tips:
Ønsker du å bruke sukker er 1 spiseskje 52 kcal og består av kun karbohydrater - herav 13 gram.
Les mer om forholdet mellom sukker og de forskjelige sukkererstatningene her.