Supergrove müslibriks
Medium
120 min
Hvem sier at grovt ikke kan være godt? Ved å tilføre müsli i briksene får du mye smak. Smakene passer dessuten godt sammen med mye vanlig pålegg.
Næringsinnhold
- 21.4% Fett
- 54.9% Karbohydrat
- 8.1% Kostfiber
- 15.5% Protein
Oppskriften gir 12-16 rundstykker.
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre i en bolle. Inkluder også müsli ingrediensene. Pass på at deigen har plass til å heve i bollen du bruker.
- Tilsett kaldt vann og rør ingrediensene raskt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin
- Dekk til bollen med enten lokk eller plast. La deigen heve i 9-15 timer.
- Legg mel på et underlag, og velt deigen oppå. Dra deigen ut til et rektangel, og strø mel på deigen. Brett så hjørnene inn mot midten, og gjenta prosessen noen ganger.
- Rull deigen til en avlang pølse, og del de opp til like store emner. Du kan forme briksene slik du selv ønsker de, for eksempel runde.
- Rull müslibriksene i sesamfrø.
- Varm opp ovnen til 220 grader med over- og undervarme. Mens ovnen varmes opp, skal briksene hvile i 30-45 minutter.
- Stek briksene midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl briksene på rist før de nytes.