Speltbrød
Medium
120 min
Spelt inneholder mer protein enn hvete og gir en raskere metthetsfølelse, spelt inneholder også mye sink, jern og magnesium.
Næringsinnhold
- 20.3% Fett
- 62% Karbohydrat
- -0.1% Kostfiber
- 17.8% Protein
Slik gjør du:
- Bland sammen vann og FiberHusk og la dette svelle i 5-10 minutter.
- Elt sammen de øvrige ingrediensene. Spar gjerne noen solsikkekjerner og linfrø til å pynte brødet med. Deigen skal være relativt løs. Ha eventuelt i mer vann enn det som står i oppskriften. Hev deigen på et lunt sted i 30 minutter.
- Hell deigen over i brødformer, oppskriften gir 2 brød. Pensle brødet med vann og strø over solsikkekjerner og linfrø.
- Etterhev brødene på et lunt sted i 40 minutter.
- Stek brødene ved 225 grader i 1 time til brødene er gjennomstekt.