Rundstykker
Medium
100 min
Grove rundstykker krever liten tid å lage og kan gjerne fryses ned.
Næringsinnhold
- 14.8% Fett
- 67% Karbohydrat
- 4.8% Kostfiber
- 13.4% Protein
Oppskriften gir 8 rundstykker.
Slik gjør du:
- Bland sammen de tørre ingrediensene.
- Bruker du tørrgjær skal denne blandes i melet mens ferskgjær blandes i den varme væsken (37 grader).
- Varm vannet til 37 grader og rør godt sammen med de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Dekk bakebollen med en liten tallerken, et rent håndkle eller litt plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 30 minutter. Deigen skal bli dobbel i størrelse.
- Ta deigen ut på bakebordet og elt deigen. Bak ut med mel ved behov.
- Del deigen i 8 like rundstykker.
- Trill hver del til runde rundstykker og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett.
- Sett rundstykkene på et lunt sted og legg et rent kjøkkenhåndkle over. La rundstykkene heve til dobbel størrelse.
- Dusj eller pensle rundstykkene med vann og stek de på 240 grader i ca 10 minutter.
Tips: du kan gjerne varierer oppskriften med å legge til urter, krydder og korn etter eget ønske.
Du trenger ikke å doble gjær om du ønsker å doble oppskriften.