Pitabrød
Medium
30 min
Pitabrød er allsidig og kan fylles med salat og kjøtt eller fisk. Bak opp og frys ned - disse kan også brukes bunn til enkle småpizzaer
Næringsinnhold
- 13.9% Fett
- 72.5% Karbohydrat
- 1.7% Kostfiber
- 11.8% Protein
Porsjon | 1 porsj. | 2 porsj. | 4 porsj. | 8 porsj. | 16 porsj. |
---|---|---|---|---|---|
Pitabrød | 4 stk | 8 stk | 16 stk | 32 stk | 64 stk |
Slik gjør du:
- Det er vanligvis ikke egg i pitabrød, men egg i oppskriften vil øke næringssinnholdet og gjøre deigen mer smidig. Tilsett derfor gjerne til 1-2 egg. Reduser da væskemengden.
- Bland sammen mel, salt og tørrgjær.
- Bland væsken inn i melblandingen.
- Elt deigen godt sammen til den blir blank og smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Del deigen opp i like store emner som trilles ut til rundstykker.
- Kjevle pitabrødene ut til runde kaker, ca 15 cm i diameter.
- Legg et glasshåndle over og sett pitabrødene til heving et lunt sted i ca 30 minutter.
- Stek pitabrødene i 5-7 minutter ved 225-250 grader.