Mellomgrovt brød
Medium
120 min
Mellomgrovt brød er et smakfullt og sunnere brød.
Næringsinnhold
- 15.9% Fett
- 75.4% Karbohydrat
- 3.9% Kostfiber
- 4.7% Protein
Denne oppskriften gir 2 brød.
Slik gjør du:
- Bland vann, gjær, olje og Fiberhusk. La det svelle i 2-3 minutter.
- Bland det tørre i det våte.
- Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.
- Riv gulrot på et råkostjern og tilsett i blandingen.
- Ha blandingen i en kjøkkenmaskin og la den gå i 5-10 minutter.
- Ha deigen i brødformer som er smurt og hev til dobbel størrelse (ca. 45 minutter).
- Stek brødene på 200 grader i 30-35 minutter.
Kan pyntes med ønsket frø, f.eks. linfrø, sesamfrø eller chiafrø dersom det tåles. Bokhveteflak kan også brukes.