Mellomgrove rundstykker
Medium
120 min
Rundstykker er en klassiker til helge frokosten. Denne varianten er sunnere, men har ikke mangel på smak. Rundstykkene kan gjerne fryses for så å lunes i stekeovn før måltidet ved en senere anledning. Nyt disse med pålegg etter eget ønske.
Næringsinnhold
- 14.7% Fett
- 79% Karbohydrat
- 2.7% Kostfiber
- 3.6% Protein
Oppskriften gir 20 rundstykker.
Slik gjør du:
- Bland vann, gjær, olje og FiberHusk. La det svelle i 2-3 minutter.
- Bland alt det tørre i det våte.
- Les gjerne om de forskjellige melblandingene så du er sikker på at du bruker et mel tilpasset dine allergier eller matreaksjoner.
- Riv gulrot på et råkostjern og tilsett i blandingen.
- Ha blandingen i en kjøkkenmaskin og la den gå i 5-10 minutter.
- Bruk litt olje på hendene og lag ønsket størrelse på rundstykkene.
- Hev rundstykkene til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- Stek på 200 grader i 40-45 minutter.
Kan pyntes med ønsket frø, f.eks. linfrø, sesamfrø eller chiafrø dersom det tåles. Bokhveteflak kan også brukes.