Matpakkebrød
Medium
140 min
Matpakkebrød egner seg ypperlig i matboksen for liten og stor.
Næringsinnhold
- 15% Fett
- 66.5% Karbohydrat
- 5.4% Kostfiber
- 13.1% Protein
Oppskriften gir 2 store brød og ca 40 brødskiver.
Slik gjør du:
- Varm væsken til fingervarmt (37 grader).
- Visp sammen gjær og vann og la det hvile et par minutter.
- Bland det tørre godt sammen og tilsett væsken og oljen. Elt til alt er blandet godt.
- La deigen heve under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Smør formene med olje.
- Legg deigen på bakebordet og kna godt. Tilsett litt mer mel etter behov.
- Del deigen i to, form dem og legg brødene over i 2 brødformer.
- Etterhev til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
- Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 220 grader i 40-50 minutter.
- Avkjøl på rist.
Tips:
- For å vite om brødene er ferdigstekte, banker du med fingeren på utsiden av brødet. Hører du en "hol" lyd, er brødene stekte.
- Ønsker du et enda saftigere brød, skålder du det grove melet før du starter, dvs. at man heller kokende vann over grovt mel og lar det stå natten over.