Kanelboller
Medium
100 min
Kanelboller smaker alltid godt og passer fint å fryse ned. Oppskriften gir ca 12 boller.
Næringsinnhold
- 25.8% Fett
- 62.1% Karbohydrat
- 1.5% Kostfiber
- 10.6% Protein
Ferske kanelboller smaker nydelig og de kan gjerne fryses ned uten å tape den gode smaken. Når de er nesten tinte, varmer du de opp 10 minutter på 150 grader i stekeovnen.
Slik gjør du:
- Smelt halvparten av smøret i en kjele og tilsett melken. Avkjøl til 37 grader (fingervarmt).
- Bland sammen alt det tørre og hell over melkeblandingen.
- Arbeid ingrediensene til en blank og smidig deig. 5 minutter i kjøkkenmaskin, noe lengre for hånd. Dekk til og hev i 30-40 minutter på ett lunt sted.
- Rør sammen 50 gram smør, 2 ss perlesukker og 1 ts kanel til fyllet.
- Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av melet.
- Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10x20 cm. Fordel fyllet på leivene. Rull leivene sammen, og skjær dem i ca 2 cm tykke skiver. Legg kanelbollene i muffinsformer av papir eller rett på en bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30 minutter.
- Pensle bollene med egg.
- Strø på perlesukker hvis det er ønskelig.
- Stek kanelbollene midt i ovnen ved 250 grader i 8 minutter.
- La bollene avkjøles tildekket på rist.