Hverdagsbrød
Medium
120 min
Det finnes ikke noe mer vanlig enn å spise brød til frokost.
Næringsinnhold
- 16.4% Fett
- 67.8% Karbohydrat
- 3.5% Kostfiber
- 12.3% Protein
Oppskriften for en porsjon gir deg 3 brød.
Slik gjør du:
- Varm vannet til 37 grader (fingervarmt) og tilsett dette i en bakebolle sammen med olje.
- Tilsett alt det grove melet og litt av det fine, samt gjær i væsken.
- Elt alt i en kjøkkenmaskin til en smidig deig. Tilsett mer mel etter hvert, til ønsket konsistens.
- Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
- Hell deigen over i brødformer eller muffinsformer. Deigen skal være som en tykk grøt og kan derfor ikke formes med hendene. Bruk bakeformer!
- Når deigen er ferdig hevet, deles deigen opp og legges i smurte brødformer.
- Brødene stekes i stekeovn på 175 grader i 45 minutter.