Grove scones
Lett
30 min
Scones er som små rundstykker som det er kjapt og enkelt å lage. Grove scones smaker best nystekte og passer godt både til frokost eller kveldsmat.
Næringsinnhold
- 30.2% Fett
- 53.9% Karbohydrat
- 3.9% Kostfiber
- 12% Protein
Slik gjør du:
- Det er vanligvis ikke egg i scones, men egg i oppskriften vil øke næringsinnholdet. Tilsett gjerne 1-2 egg. Reduser da ca 1/2 dl på væsken.
- Bland det tørre i en stor bakebolle.
- Smuldre inn smør.
- Tilsett væsken og elt alt godt sammen.
- Bruk litt mel på bordet og hell ut deigen. Du kan også helle deigen rett på bakepapiret. Bruk en slikkepott og fordel deigen utover til deigen er ca. 2 cm høy.
- Del deigen 4 eller 5 emner som formes til store boller, for så å trykkes flate (1 1/2 cm høye). Legg disse på bakepapir eller en godt smurt bakeplate.
- Hvert emne deles nesten igjennom med kniv eller slikkespott på kryss, slik at du kan bryte de fra hverandre etter steking.
- Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Når man baker glutenfritt blir sconsen litt annnerledes i denne oppskriften enn bakst med hvetemel.
- Stek sconsen ved 180 grader i ca 15 minutter.