Fint brød
Medium
150 min
Fint brød passer godt som tilbehør til supper, salater eller gryteretter.
Næringsinnhold
- 14.5% Fett
- 71.7% Karbohydrat
- 1.7% Kostfiber
- 12.1% Protein
Slik gjør du:
- Det er vanligvis ikke egg i loff, men egg i oppskriften vil øke næringsinnholdet. Tilsett gjerne 1-2 egg. Reduser da væskemengden
- Når du lager hjemmebakt brød kan du variere og lage hvitløksbrød eller urtebrød, ved å tilsette presset hvitløk eller urter i deigen. Du kan også blande inn smak i smøret og smøre på brødskivene og steke brødet i en stekeovn eller en tørr stekepanne i ca 4-5 minutter.
- Bland de tørre ingrediensene og tilsett væsken. Elt godt sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin i 5-7 minutter.
- Smør 2 brødformer med olje og hell deigen i, bruk gjerne 1 1/2 ltr. former.
- Sett brødene til heving et lunt sted i 50 minutter, tildekket med plast eller et kjøkkenhåndkle.
- Brødene stekes ved 200 grader i 45 minutter.