Bondebrød
Medium
120 min
Bondebrød er et smakfult og mektig brød som passer like godt til matpakka som tilbehør til suppe og salat.
Næringsinnhold
- 18.3% Fett
- 68.2% Karbohydrat
- 2.2% Kostfiber
- 11.3% Protein
Oppskriften gir 2-3 brød.
Slik gjør du:
- Ha kefir, vann, olje, og sirup i en kjele og varm opp til væsken er fingervarm (ca 37 grader)
- Løs opp gjæren i væsken
- Bland sammen alt det tørre i en bolle før du tilsetter væsken
- Elt deigen til alt er blandet godt sammen
- Forhev så deigen i 20 - 30 minutter
- Ha mel på arbeidsflaten og elt deigen litt
- Del opp deigen i 3 like store emner, bruk litt mel for å få riktig konsistens
- La brødene etterheve i ca 30 minutter, til de er ca dobbel størrelse
- Pensle brødene med litt vann og eventuelt ha litt maldonsalt eller mel på toppen
- Stek brødene på nederste rille på 180 grader i ca 30 minutter