Bagels
Vanskelig
120 min
Bagels får luftig konsistens ved å kokes litt før steking, slik at den blir myk inni og sprø utenpå. Nyt bagels til frokost eller lunsj med godt pålegg.
Næringsinnhold
- 5.8% Fett
- 79.4% Karbohydrat
- 1.8% Kostfiber
- 13% Protein
Oppskriften gir ca. 20 bagels. Kan fryses.
Slik gjør du:
- Bland gjær, honning og salt i lunkent vann.
- Bland i mel og elt til du har en smidig deig. Tilsett evt. mer vann/mel hvis deigen virker tørr/klissete.
- Dekk bakebollen med plast eller lokk og la heve til dobbel størrelse, 30-60 minutter.
- Trill deigen ut til runde pølser, ca. 25 cm., og fest endene sammen.
- Sett ovnen på 225 grader.
- Kok opp 4 liter vann i en stor kjele og tilsett sukker.
- Legg 2-3 bagels i kjelen og la de trekke i det varme vannet, ca. 3 minutter på hver side.
- Bruk en hullsleiv og legg de ferdigkokte brødene på et klede og la det renne av. Legges så på bakepapir.
- Visp sammen eggene med 2.5 dl vann og pensle bagelsene.
- Stekes midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.
- Avkjøles på rist.
Tips: Pynt bagelsene med f.eks. linfrø, sesamfrø eller chiafrø dersom det tåles. Bokhveteflak kan også brukes. Pyntes etter koking.