Erstatning for sukker
Tabellen viser hvilket forhold du skal bruke dersom du ønsker å erstatte vanlig sukker og melis med annen søtning, som ikke gir blodsukkerstigning/ liten blodsukkerstigning.
Navn | Bruksområder | Søtningsgrad versus sukker |
---|---|---|
Sukrin | Kan brukes til baking, i grøt, på bær eller til eggedosis | 1,5 ts = 1 ts sukker |
Sukrin Gold | Bakverk, på bær, yoghurt, grøt, frokostblanding og varm drikke | 1 ts = 1 ts sukker |
Sukrin Melis | Gjærbakst, baking, drikke, ulike kremer, glasur og eggedosis | 1 ts = 1 ts sukker |
Sukrin:1 | Som vanlig sukker | 1 ts = 1 ts sukker |
Sukrin+ | I bakverk og kaker, varme drikker og som vanlig strøsukker | 1/2 ts = 1 ts sukker |
Finesse Bakesukker | Gjærbakst, kaker, glasurer, varm og kald drikke (*kan gi noe blodsukkerstigning) | 1/2 ts = 1 ts sukker |
Canderel Sukralose | På frokostblanding, baking, kald og varm drikke. | 1/2 ts = 1 ts sukker |
Natreen strø | Bakverk, varme drikker. | 1 ts = 1 ts sukker |
Natreen flytende | Bakverk og kaker | 8 dråper = 1 ts sukker |
Splenda | Brukes som vanlig sukker | 0.5 g = 1 ts sukker |
Sukrin Sirup Gold* | På bær, is, grøt, yoghurt,cottage cheese og i marinader (*gir noe blodsukkerstigning, men mindre enn honning, sirup og sukker) | 1 ts = 1 ts sukker |
Steviadråper | Varme og kalde drikker | 6 dråper = 1 ts sukker |