Auberginedip
Lett
40 min
Aubergine er en kjempegod dip som kan brukes til tortillachips, potet- eller maischips. Den er også god som dip til grønnsaker, og til ferskt- eller ristet brød. Dippen kan gjerne lages dagen før den skal serveres.
Næringsinnhold
- 4.3% Fett
- 55.1% Karbohydrat
- 19.8% Kostfiber
- 20.8% Protein
Slik gjør du:
- Skjær ca 2 cm tykke skiver av auberginen som drysses jevnt med salt. La dette trekke i 30 minutter. Skyll godt av saltet og klapp auberginen tørr med kjøkkenpapir.
- Varm opp halvparten av oljen i en stekepanne. Tilsett aubergineskivene og stek dem på begge sider til de er myke og begynner å bli brune.
- Legg aubergineskivene til avkjøling.
- Tilsett resten av oljen i stekepannen, varm opp og ha i løk og hvitløk. La det steke i et par minutter, når løken er myk og blank er det ferdig.
- Trekk stekepannen av varmen og sett til avkjøling sammen med auberginen.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør dette sammen til du får en grov purè.
- Ha pureen i serveringsbolle og rør inn persillen. Smak til om nødvendig.
- Serveres med en gang, eller dekk til med plastfolie og sett pureen kaldt frem til servering.