Aubergine- og paprikadip
Medium
60 min
Aubergine- og paprikadip er en kjempegod dip som kan brukes til tortillachips, potetchips eller maischips.
Næringsinnhold
- 67.9% Fett
- 18.2% Karbohydrat
- 7% Kostfiber
- 6.9% Protein
Slik gjør du:
- Bruk en gaffel til å stikke i skallet på auberginen og paprikaen. Pensle så med ca 1 ss olje.
- Rist auberginen og paprikaene på en stekeplate i forvarmet ovn (200 grader) i 45 minutter. Auberginskallet skal være mykt og paprikaene skal falle sammen.
- Ha de stekte grønnsakene i en bolle som dekkes til med et fuktig, rent kjøkkenhåndkle. Du kan og legge grønnsakene i en plastpose og la de hvile til de er avkjølte (ca 37 grader).
- Skjær auberginene på langs, bruk en skje og skav ut kjøttet. Kast skallet. Kutt opp kjøttet i store biter.
- Fjern og kast stilken til paprikaene, ta vekk frøene. Kutt paprikaen opp i store biter.
- Varm opp resten av oljen i en stekepanne. Ha i auberginen og paprikaen og la det steke i 5-6 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i et par minutter.
- Smak til med litt salt og pepper, og pynt med koriander. Server med ferskt eller ristet brød. Se egen oppskrift i MinMat.