Søtet kondensert melk
Lett
120 min
Kondensert melk gir en søt og karamellaktig smak som passer ypperlig i konfekt, karameller og andre søtsaker.
Næringsinnhold
- 19.3% Fett
- 68.6% Karbohydrat
- 1.1% Kostfiber
- 11.1% Protein
Oppskriften gir ca 3 dl ferdig kondensert melk.
Slik gjør du:
- Ha usøtet soyamelk, sukker og salt i en stor kjele og la det varmes opp til kokepunktet på lav varme. Rør om iblant og helst ikke bruk over 2/3 av platens varmekapasitet.
- Det tar litt tid så vær tålmodig. Du har fått riktig temperatur når det er litt krus i overflaten og det ryker fra kjelen.
- Så fort varmen har stabilisert seg og den står å småputrer skal den stå slik uten lokk i 2 timer. Du trenger ikke å røre den første timen.
- Etter 1 times koking skal du vispe opp melken. På denne måten forhindrer du at det dannes et tett lokk av snerk. Pass på å ikke skru opp varmen da det fort blir brent.
- Etter 2 timers småputring er melken gulnet litt og redusert til omtrent halvparten. Nå må du vispe godt for å oppløse all snerk.
- Hell melken over i et varmt glass og oppbevar i kjøleskapet når det har kjølnet.
Det er viktig å bruke et oppvarmet glass slik at glasset ikke sprekker når du får melken oppi.
Melken vil tykne enda litt til etter avkjøling.