Marsipan
Marsipan kan brukes som godteri alene, pynt på kaker og annen dessert, som kakelokk eller smaksforsterker i kaken.
- 32.2% Fett
- 59.9% Karbohydrat
- 1.8% Kostfiber
- 6.2% Protein
- Skold mandlene og legg de til tørk. Når de er tørket er de klare til bruk.
- Mal mandlene eller knus de i en foodprocessor.
- Bland inn melis.
- Tilsett vann. Bruk gjerne engangshansker og bland alt godt sammen.
- Farge eller smak kan tilsettes etter eget ønske. Det smaker ypperlig med 2 dråper vaniljeessens.
- Sett marsipanen i kjøleskapet til den blir kald.
- Rull marsipanen til pølser, kuler eller mønster etter eget ønske. Rull den ut til lokk eller bak den inn i en kake. Marsipanen kan brukes til akkurat det du vil.
Skold mandlene ved å legge de i kokvarmt vann i ca. 5 minutter før du tar av skallet. Om mandlene ikke sklir ut av seg selv burde du legge de tilbake i kokvarmt vann. Legg så de skallfrie mandlene på et kjøkkenhåndkle og la dem tørke. Du kan fint tørke mandlene på svak varme i stekeovnen. Legg da mandlene på bakepapir på et stekebrett. Du kan ikke bruke fuktige mandler, dette gjør kverneprosessen vanskeligere og fører til mer fuktighet enn du vil ha i marsipanen.