Gelè
Medium
20 min
En gelè er kjempegodt til dessert sammen med vaniljesaus. Gelè kan også brukes til å pynte kaker eller desserter med. Med denne oppskriften kan du lage en gelè helt etter eget ønske ved å bruke akkurat den safttypen du selv foretrekker.
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
- Bland saft og vann slik at det blir en frisk smak uten å være for sterk. Blandingsforholdet varierer ut ifra hvilken saft man benytter.
- I enkelte tilfeller trenger man å tilsette sukker for en bedre smak.
- Kok opp saften, trekk kjelen til side og tilsett gelatinen og sukker. Rør til gelatinen har løst seg opp.
- Hell blandingen i en serveringsbolle og sett den kaldt til gelèen har stivnet. Hvis man ønsker kan det pyntes med frosne bær eller fruktbiter på toppen.
- Du kan bruke former til å lage små gelèfigurer etter eget ønske. Gelè helles i former og settes kjølig til de er stivnet. Disse figurene passer perfekt til å pynte kaker og muffins med, eller nyte med litt vaniljesaus.