Fløtekarameller
Lett
20 min
Fløtekarameller er enkelt å lage, og smaker godt uansett alder. Karamellene smelter på tungen og passer godt til å servere i selskap eller kose seg med hjemme alene.
Næringsinnhold
- 30.9% Fett
- 68.2% Karbohydrat
- 0% Kostfiber
- 0.8% Protein
Slik gjør du:
- Kok opp sirup, fløte og sukker. Bruk en lys sirup.
- Varmen bør være jevn hele tiden. Massen skal koke lett.
- Blandingen skal koke i 20 minutter. Rør i knekken innimellom, ikke hele tiden.
- Ta karamelltesten. Bruk en sleiv og dypp litt karamell i en bolle med kaldt vann. Får du formet karamellen slik du ønsker, er konsistensen riktig.
- Hell massen i konfekt- eller knekkformer.
- Oppbevar karamellen tørt og kjølig, gjerne i en boks med lokk.