Verdens beste vafler er uten egg.
Alle elsker nystekte vafler og gjør du de litt grovere som her, kan de være et lite måltid.
Grove vafler
150 g havregryn
300 g hvetemel
5-6 dl melk
1 ss bakepulver
1/2 ts natron
3 dl sukker
½ ts kardemomme
300 g margarin
1 boks rømme
Fremgangsmåte:
- Smelt margarin i en kjele
- Bruk en stor bakebolle og bland sammen alle de tørre ingrediensene
- Tilsett rømme, melk og smeltet margarin
- Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin og bland alt godt sammen
- La vaffelrøre svelle minst i 30 minutter
- Start å steke en liten vaffel i et godt smurt vaffeljern
Spe med mer melk/væske hvis røren står lengre i kjøleskap. Havregrynene trekker væsken til seg.
I MinMat.no spiller det igjen rolle om du reagerer på én eller flere matvarer. Du kan selv se oppskriftene tilpasses deg.
Prøv MinMat gratis her