I dagligvarenes butikkhyller dukker det stadig opp matvarer perfekte for oss med allergi, men hovedsaklig ment for de skal spiser plantebasert. 
En gavepakke for de som ikke tåler egg og melk, men et besvær for deg som ikke tåler nøtter, soya eler belgfrukter!

I MinMat kan krysse deg bort fra melk, egg og 80 andre matvarer. 
Du kan filtrere på tidspunkt, type mat og tema. Vi får stadig flere henvendelser om mulighet til et plantebasert eller et vegansk kosthold. 
I MinMat har vi allerede mange gode oppskrifter på vegansk, men ønsker din melding: 

Skal vi tilrettelegge for vegansk kosthold som også tilpasses for din allergi?

Mens du tenker litt på det, så deler vi en av våre beste Albòndigas - spanske kjøttboller som faktisk er veganske.
Her har vi også krysset av for gluten slik at du også får du Spanske veganske kjøttboller uten gluten. 

 


Vegansk albóndigas
Denne oppskriften gir ca. 30 små boller.

1 dl valnøtter
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1.5 dl ferdigkokte linser
1/2 ss tørket persille
0.5 ts paprikapulver
litt salt
1/4 krm chilipulver
1/4 ts pepper
1 ss rismel

Slik gjør du:

  1. Skrell hvitløk og løk, kutt opp i mindre biter.
  2. Ha valnøtter, løk, hvitløk og ferdigkokte linser i en stor bakebolle. Mos raskt med stavmikser slik at det blir most med litt biter.
  3. Bland inn mel, krydder og urter. Rør godt.
  4. La blandingen hvile i minst 10 minutter. Denne kan også stå over natten i kjøleskapet.
  5. Form små boller med en skje.
  6. Stek en liten prøvebolle og smak eventuelt til med salt og pepper før du steker resten av bollene.
  7. Stek albóndigasene i en stekepanne med olje til du får en stekeskorpe. Legg så albóndigasene i en ildfast form og stek i ovnen i 10 minutter på 175 grader. La de ferdigkokte linsene renne godt av seg før de tilsettes.


I MinMat jobber lege, ernæringsfysiologer og andre fagfolk/spesialister sammen for å øke kompetansen rundt matrasjoner.

Hvordan fungerer MinMat.no?