Vafler uten egg
Mange tror at de må erstatte egget med spesialinnkjøpte matvarer. Det er ikke nødvendig i vafler.
Når du lager vafler uten egg er det tre enkle tips det kan være lurt å følge:
- La røren svelle minimun 30 minutter før du starter å steke
- Bruk nok margarin i jernet ved de første rundene med vaffelsteking
- Start å steke vafler med litt røre midt i jernet (små vafler - se bildet). Ikke fyll hele jernet til du har kontroll over stekingen
Disse ingrediensene trenger du:
175 gram siktet hvetemel
100 g havregryn
2 dl melk
3 dl rømme
100 g margarin
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kardemomme
Slik gjør du:
- Smelt margarin i en kjele
- Rør sammen de tørre ingrediensene
- Tilsett rømme, melk og smeltet margarin
- Rør godt til du har en jevn vaffelrøre
- La røra svelle min 30 minutter
- Stek gyllende hjerter - og husk tipsene over.
Hint:
Havregryn sveller. Hvis din røre står å sveller lengre enn 30 minutter kan du ha behov for å røre godt før steking, og vurdere å spe med litt mer væske som vann eller melk før du setter i gang.
Hva er MinMat?
MinMat er "Mat som alltid er tilpasset deg!". Les mer her:
I denne MinMat-oppskriften har vi krysset bort egg. Vi fjerner sjeldent oppskrifter i MinMat, men tester ut alle variasjoner av ingrediener og teknikker; med og uten alle 80 matvaner vi tar hensyn til, og i alle ulike kombinasjoner.
Din jobb?
Du krysser av for hva du ikke tåler og oppskriftene tilpasses deg og dine.