Nøttestek
Nøttestek ble en positiv overraskelse med masse smak - bør prøves!
I dagens sending av Julekjøkkenet inviterte vi Norges Astma- og Allergiforbund sin helsefaglige rådgiver, Guro Waage til å snakke om allergi for kjøtt.
Visste du om dette? og at flåtten er synderen?
Tåler du nøtter og mandler bør du prøve å lage nydelig nøttestek
Du trenger:
150 g cashewnøtter
150 g mandler
1 gul løk
150 g sellerirot
2 grønne epler - revet
400 g hakkede tomater
3 ss glutenfrie havregryn
6 svisker
2 ss nøytral olje til steking
2 ss frisk rosmarin, finhakket
½ ts malt muskatnøtt
½ ts malt ingefær
½ ts pepper
½ ts salt
Slik gjør du
- Hell tomatboksen over i en sil og la det meste av vannet renne av
- Skrell løk og sellerirot, og skjær i biter. Fres dette i en kjele eller høy stekepanne med litt olje til det er mørt. Tilsett nøtter, mandler, grovhakkede svisker, gryn og la dette steke sammen i noen minutter før du tilsetter krydder
- Skrell eplene og fjern kjernen. Riv så på et råkostjern
- Tilsett alt i en foodprosessor og la det går til alt har blandet seg. Hvis du ønsker grove biter vær nøye med å ikke la foodprosessoren gå for lenge
- Ha alt over i en brødform eller ildfast form. Bruk baksiden av en skje og press nøttesteken godt ned i formen. Da blir den litt fastere, og enklere å skjære i skiver senere
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter
- La steken hvile i ca 10 minutter etter steking, så den får satt seg.
Server med dampet rosenkål, rødkål med eple og svisker, veggiskaker, poteter og brun saus slik vi gjorde på dagens direktesendingen:
https://www.facebook.com/MinMat.no/videos/395474788176608