for en gyllen flott farge. Bildet viser en julegris


1 porsjon søtgjærdeig

INGREDIENSER
150 g smør
5 dl lettmelk
50 g gjær
0.5 ts gurkemeie
150 g sukker
0.5 ts salt
2 ts kardemomme
650 g Semper Fin Mix
vann
1 dl rosiner
80 g Jyttemel
1 ss FiberHusk

Slik gjør du:

  1. Varm melken til kroppstemperatur (37 grader)
  2. Smelt smøret og tilsett melken
  3. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen
  4. Bland i resten av væsken
  5. Bland i sukker, salt, kardemomme, gurkemeie og mel til deigen er passe fast
  6. La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse
  7. Strø litt mel på bordet og elt deigen godt
  8. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser.
    Form ulike lussekatter, alt etter fantasi

Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem heve under plast på et lunt sted i ca 15 minutter.
Pensle med vann, melk eller egg og pynt med rosiner
Stek lussekattene på 2250 grader i 10-12 minutter
La de avkjøle litt på rist, de smaker best litt lunkne