Glutenfrie Lussekatter
Ingen Lucia-feiring uten deilig gjærbakst med safran eller gurkemeie
for en gyllen flott farge. Bildet viser en julegris
1 porsjon søtgjærdeig
INGREDIENSER
150 g smør
5 dl lettmelk
50 g gjær
0.5 ts gurkemeie
150 g sukker
0.5 ts salt
2 ts kardemomme
650 g Semper Fin Mix
vann
1 dl rosiner
80 g Jyttemel
1 ss FiberHusk
Slik gjør du:
- Varm melken til kroppstemperatur (37 grader)
- Smelt smøret og tilsett melken
- Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av den lunkne melkeblandingen
- Bland i resten av væsken
- Bland i sukker, salt, kardemomme, gurkemeie og mel til deigen er passe fast
- La deigen heve under plast på et lunt sted til den er dobbel størrelse
- Strø litt mel på bordet og elt deigen godt
- Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser.
Form ulike lussekatter, alt etter fantasi
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem heve under plast på et lunt sted i ca 15 minutter.
Pensle med vann, melk eller egg og pynt med rosiner
Stek lussekattene på 2250 grader i 10-12 minutter
La de avkjøle litt på rist, de smaker best litt lunkne