Denne jobben bør det være voksne som gjør, da sukkerblandingen blir veldig varm og prosessen må gå fort.
Faktisk 160 grader fikk vi høre av MinMat sin helsesøster direkte fra julekjøkkenet i går



Tirsdager og torsdager frem til julaften sender vi "Julekjøkkenet" direkte via Facebook for en hyggelig og inkluderende førjulstid. Følg oss gjerne
I studio møter du våre spesialister og hyggelige gjester til gode samtaler. Vi inspirerer med julesnop, kaker og mat direkte fra Meny Indre Havn i Sandefjord

Du er med på å forme sendingene ved å sende oss dine spørsmål til post@minmat.no eller direkte i kommentarfeltet under sending. Allergi ingen hindring!

Slik lager du glaserte epler
4 epler – et eple per person 
4 grillpinner 

1 dl vann
150 gram sukker
2 ts eplesidereddik

  1. Vask og tørk eplene, fjern stilken og sett inn en grillpinne i hvert eple, slik bildet viser
  2. Tilsett vann og sukker i en tykkbunnet kjele. Rør i sukkerlaken til sukkeret er oppløst og massen blank
  3. For å forhindre at sukkeret krystalliseres, kan du fjerne sukkeret langs sidene av kjelen med penselen. Varm sukkeret til jevnt til det er gyllenbrunt og tilsett eddik
  4. Sett kjelen på et gryteunderlag og hold kjelen kontrollert på skrå så sukkerlaken strekkes langs kanten. Hold eplet i pinnen og vend eplene i sukkerlaken. Eplene settes på et bakeark (på stekeplaten)   

Tips:

  • Eplene bør spises samme dag som de lages da de blir klissete
  • Konditorfarge kan tilsettes i sukkerlaken for å farge eplene
  • Pynt gjerne med strøssel, men husk å lese ingredienslisten når du lager mat til en allergiker
     

Norges mest fleksible matportal
MinMat er for alle - allergi, cøliaki og FODMAP er ingen hindring
Du krysser enkelt bort matvarer det reageres på og matportalen skreddersys dine behov.
Vi ønsker å inkludere alle!
 
Unikt tverrfaglig samarbeid
I MinMat jobber lege, ernæringsfysiolog, helsesykepleier og andre dyktige fagfolk sammen for å øke kompetansen rundt matreaksjoner.
Vårt arbeid kvalitetssikres i samråd med Norges Astma- og Allergiforbund