Bidos, Samenes tradisjonsrett
Bidos appellerer til store og små med sin milde smak og få allergener.
Ingredienser:
600 g reinsdyrkjøtt , gjerne flatbiff
3 poteter
2 gulrøtter
1 gul løk
1 liten purre eller 2 vårløk
2 ss smør
1 liter vann
2 laurbærblader
1 ts tørket timian
Smak til med 1 ts salt og ca ½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Del kjøtt i terninger og kutt løken i biter
2. Stek kjøttet i smør på middels/høy varme i en stor gryte i 5 ca. minutter. Snu kjøttet underveis så du får en stekeskorpe
3. Tilsett løken og la det surre på middels varme i et par minutter
4. Hell over vann
5. Kok opp og la trekke på svak varme i ca. 40 minutter. Skum av underveis
6. Skrell poteter og gulrøtter, del opp i biter ca 1 x 1 cm og tilsett i gryten
7. Tilsett laurbærblad og timian og kok opp. La småkoke til potetene er møre, ca. 10 minutter
8. Smak til med salt og pepper